Spring til indhold
Forside

Nyhed

Nye bøger: Mindsetbaseret ledelse og Grønlands økonomi og arbejdsmarked

Lagt online: 15.06.2021

Jeppe Agger Nielsen og Laust Høgedahl har skrevet to bøger for Dansk Psykologisk Selskab og Routledge.

Nyhed

Nye bøger: Mindsetbaseret ledelse og Grønlands økonomi og arbejdsmarked

Lagt online: 15.06.2021

Jeppe Agger Nielsen og Laust Høgedahl har skrevet to bøger for Dansk Psykologisk Selskab og Routledge.

Professor Jeppe Agger Nielsen har skrevet en ny bog ”Mindsetbaseret Ledelse - Styrk organisationens samarbejde og læring”. Bogen henvender sig til ledere og HR-medarbejdere og handler om, hvordan de kan skabe bedre resultater med et personligt mindset og psykologisk tryghed.

Forlaget Dansk Psykologisk Selskab beskriver bogen som en der skal inspirere lederrådgivere, ledercoaches og konsulenter. Jeppe Agger Nielsen har skrevet den sammen med Jens Karlsmose og Allan Andreasen Kortnum.

Bogen præsenterer de væsentligste resultater fra mindset-forskningen og diskuterer, hvad det udviklende mindset koblet med psykologisk tryghed kan betyde for virksomheder og ledere – herunder hvilke faldgruber man skal være opmærksom på. Der er eksempler, øvelser og cases i bogen.

Grønlands økonomi og arbejdsmarkeder

Nu er det også blevet muligt at bestille en ny bog skrevet af blandt andre lektor Laust Høgedahl. Bogen ”Greenland's Economy and Labour Markets” udkommer på Routledge og er en af de første internationale introducerende bøger til Grønlands økonomi. Bogen har et fokus på Grønlands unikke udfordringer og strukturelle situation.

Ifølge forlaget udforsker bogen strukturelle ændringer i Grønlands økonomi og arbejdsmarkeder på grund af de transformative effekter af klimaforandringer og voksende international opmærksomhed. Der er flere kompetente og alsidige navne på forfatterlisten til bogen, ud over Laust Høgedahl er det bl.a. formanden for Grønlands Økonomiske Råd, professor Torben M. Andersen, samt tidligere finansminister Mogens Lykketoft (S).

”Greenland's Economy and Labour Markets” illustrerer, hvordan den grønlandske økonomi fungerer, og den søger at forstå det grønlandske arbejdsmarkeds funktion og dynamik.

I dag er Grønland afhængig af det store årlige bloktilskud fra Danmark til at dække en stor del af sit nationale budget. Det giver næring til Grønlands politiske ambition om at opnå større uafhængighed fra Danmark, hvilket kræver mere vækst i den private sektor for at udvikle en bæredygtig økonomi.

Dette er den første internationale bog om Grønlands økonomi, som diskuterer dens geopolitiske betydning og udsigter for den arktiske region. Bogen vil være et værdifuldt referencepunkt for studerende og akademikere inden for økonomi, arktisk forskning og politisk økonomi.

Der er planlagt udgivelse af en yderligere bog om Grønland på samme forlag.