Nyhed fra Institut for Politik og Samfund

Ældre ledige er overordentligt fleksible, når det gælder rammer og vilkår for at komme i arbejde igen. Det viser en ny undersøgelse fra forskerne i Projekt SeniorArbejdsliv.

Går fremtidens ledige fra kontor til kantine?

Ældre ledige er overordentligt fleksible, når det gælder rammer og vilkår for at komme i arbejde igen. Det viser en ny undersøgelse fra forskerne i Projekt SeniorArbejdsliv.

Lagt online: 17.03.2021

Tekst: Niels Krogh Søndergaard, kommunikationsmedarbejder 
Foto: SeniorArbejdsliv

En ny spørgeskemaundersøgelse foretaget i blandt 1.600 ledige seniorer på tværs af jobtype og uddannelseslængde viser, at denne aldersgruppe er overordentligt fleksible om rammer og vilkår for at komme i arbejde igen.

I en ny policy brief-artikel rejses en række opmærksomhedspunkter, som har relevans efter de nye reformer det danske arbejdsmarked med fokus på tilbagetrækning. De nye resultater fra undersøgelsen kaster opmærksomhed på:

  • At der i øjeblikket er et stort potentiale for sporskifte i danske seniorers arbejdsliv, som ikke bliver tilstrækkeligt imødekommet.
  • De ældste uden for arbejdsmarkedet går gerne på kompromis, når det gælder arbejdets rammer og indhold.
  • Ledige med tidligere stillesiddende arbejde er de mest fleksible, selvom fleksibiliteten også er høj hos ledige med tidligere fysisk betonet arbejde, specielt i forhold til at skifte spor.
  • Selvom en stor gruppe ledige seniorer er meget villige til komme tilbage i arbejde, er gruppen af nedslidte seniorer mindre fleksible, og mændene er mindre fleksible end kvinderne.

Projekt SeniorArbejdsliv er støttet af TrygFonden, og ud over Institut for Politik og Samfund, Aalborg Universitet kommer forskerne fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø og Team Arbejdsliv.

Forskerne fra SeniorArbejdsliv vil løbende udgive policy briefs om projektets emne, baseret på data og publikationer.

Vil du vide mere?

Flere nyheder

Se listen
Institut for Politik og Samfund・ Fibigerstræde 1 og 3, 9220 Aalborg Øst ・ Frederikskaj 10B, 2450 København SV
Telefon.: 9940 8192・E-mail: inst.dps@dps.aau.dk
VAT nr.: 29102384・EAN-nummer: 5798000420656 • P-numre: Aalborg: 1003888237, København: 1018019139